Leading Drummer

Leading Drummer Claus Olsen

Claus startede med at spille tromme i den lokale bygarde,  Peder Most Garden, da han var 11 år. Ved et tilfælde- på en tur til gardestævne i Tyskland, hvor han oplevede han det svenske sækkepibeorkester Griffin Pipes and Drums blev han opmærksom på, at der var startet et sækkepibe orkester op i Svendborg og det var startskuddet til at han begyndte at spille skotsk tromning.

I Dungillie Pipe Band startede Claus med at få undervisning af Heidi Johansen tidligere Leading Drummer for Heather Pipes and Drums grad 4. Heidi var nu også begyndt at spille på sækkepibe og var således en uundværlig underviser af både sækkepibe- og trommeelever.

Allerede efter et ½ års undervisning deltog han i sin første konkurrence ved Copenhagen Winter Competition på Zahles Skole i Københav i 1981, hvilket resulterede i en flot 3. plads i "March beginners". Ved denne konkurrence blev Claus introduceret til Tine Mathari, som spillede i Heather Pipes & Drums og som mange år fremover blev en stor inspirator.

Claus har i årenes løb spillet med The Heather Pipes and Drums, Clan Rose Pipes and Drums, sammen med Tine Mathari, samt med The Copenhagen Caledonia Pipe Band under Leading Drummer Per Nørklit Jensen. For at få mere inspiration begyndte Claus at rejse til Skotland for at få undervisning af David Brown Senior og hans søn David Brown Junior, nuværende Leading Drummer for Bucksburn and District Pipe Band fra Aberdeen. I sæsonen 1990/1991 var Claus Leading Drummer for Heather Pipes and Drums "A" under Pipe Major Tue Johannesen. I 1992 vendte Claus tilbage til Dungillie Pipe Band og blev dets Leading Drummer, hvilket han har været siden. Claus er dermed en af de længat regerende Leading Drummer i Skandinavien. I sin tid som Leder af Tromme gruppen har Claus hjembragt mindst 4 DM titler til trommegruppen i Dungillie Pipe Band, bl.a. i 1998, 1999, 2003 ,2004 og 2006.

Til Daglig er Claus IT-Supporter på sygehuset i Svendborg.

Pipe Major

Pipe Major Lars Graham Foldager Larsen.

Startede sit eget orkester Dungillie Pipe Band, i 1979 sammen med sin far Jens G. Foldager Larsen. 

Lars har lige siden etableringen af bandet været dets Pipe Major, og han er således den i Skandinavien, der har den længste P/M-karriere inden for samme band.

Sin første undervisning modtog han af Robert L. Kilgour, der siden har været hans største inspirationskilde. En uges undervisning af P/M John MacKenzie, Argyll & Sutherland Highlanders har han også modtaget. Af mere moderne  inspirationskilder nævner han gerne FMM Pipe Band. Tidligere medlem af Dungillie Pipe Band, David Lundgreen, har også haft indflydelse på Lars’ måde at få bandet til at fungere på.

Bedste soloplacering er en 3. plads i MSR ved Balloch Highland Games, Skotland i 1999. Dommer var her William MacDonald of Benbecula. Desuden er han ofte placeret blandt de bedste i advanced-klassen ved konkurrencer afholdt i Skandinavien.

Lars har sideløbende også været spillende medlem af Holbæk Pipe Band, da det blev opgraderet til grad 3A. Forskellige danske bands har også haft bud efter Lars som instruktør ved bandweekends. 

Ud over arbejdet i Dungillie Pipe Band bruger han sin fritid på konsulentbistand ved indkøb af instrumenter og tilbehør til pipe bands i Danmark, han er således agent for australske Ross-produkter og McCallum Bagpipes i Skandinavien.