Dungillie Pipe Band

Fyns bedste Sækkepibeorkester

Dungillie Pipe Band

I 1979 flytter Heidi Johansen, en trommeslager fra et københavnsk sækkepibeorkester, til Svendborg. En sommerdag samme år kommer hun ind i Jens Foldagers metervareforretning i Svendborg for at købe materiale til sin uniform. De falder i snak, og Jens Foldager fortæller, at han og sønnen Lars længe har kæmpet med at lære at spille på en billig, pakistansk sækkepibe. Foreningen Dungillie Pipers er hermed født. Senere samme år kommer der flere medlemmer, og da trommeslager Claus Olsen (nu en af Skandinaviens førende pipeband-trommeslagere), kommer til, bliver foreningen omdøbt til Dungillie Pipe Band. Orkestrets første gæsteinstruktører er Robert Kilgour fra det berømte Scots Guards Pipes & Drums.

Dungillie Pipe Band er siden blevet en vigtig del af det danske og skandinaviske sækkepibemiljø og har deltaget i stort set alle danske og skandinaviske stævner og konkurrencer. Fem gange er det lykkedes at få ærefulde top 3-placeringer ved konkurrencer i Skotland.

Orkestret har optrådt og optræder ved små som store begivenheder, fra private fester til Broløbet over Storebælt og kronprinsparrets besøg i Svendborg